BLOG YAZILARI
Mutfakta En Çok Kullanılan Yemek Pişirme Teknikleri
Yemek Pişirme Teknikleri
Yemek yaparken sık sık kullandığımız bazı teknikler bir yemeğin lezzetini ve sunumunu güçlendirmeye yardımcı olur. Bu tekniklerin püf noktalarını bilmek yaptığınız yemeklerin lezzetini arttırmanızı sağlar. İşte mutfakta en sık kullanılan pişirme teknikleri;
Mantolama
Bu yemek pişirme tekniği, tavada kullandığınız ürünlerin tereyağı ile harmanlanmasına denir. Erittiğiniz tereyağını tavada pişen yiyeceklerin üzerine döküp birkaç dakika karıştırarak mantolama tekniğini kullanabilirsiniz.
Mühürleme
Genellikle etleri pişirirken kullanılan mühürleme, etin sulu kalmasını sağlamayı amaçlar. Bu teknik için 300 derecelik bir ısı ve ısıyı eşit yayan bir tava kullanmak gerekir.
Bağlama
Bazı çorba, sos ve tatlılar için kullanılan bağlama tekniği hazırladığınız yiyeceklerin kıvamının oturması için kullanılır. Tarife göre değişen bağlama aslında terbiye ile birbirine benzer. Genellikle yoğurt, yumurta, krema gibi ürünler ile yapılır.