BLOG YAZILARI
Narenciye Kabuklu ve Çam Fıstıklı Enginar Salatası
Enginar Salatası Tarifi
Farklı bir salata tarifi arayışında mısınız? Öyleyse hem kendiniz hem de misafiriniz için önerimiz olan bu salatayı mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
6 adet çanak enginar
Limonlu su
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 soğan
Yarım portakalın iri rendelenmiş kabuğu
Yarım limonun iri rendelenmiş kabuğu
50 gr çam fıstığı
Tuz
Hazırlanışı
Enginarları dört parçaya kesip kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağının yarısını tavaya alıp ısıtın ve soğan, sarımsağı kısık ateşte kavurun. Enginarları ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzla tatlandırın. Narenciye kabuklarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Çam fıstıklarını kalan zeytinyağında kavurun. Enginarın üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.