BLOG YAZILARI
Peynirin Bozulduğunu Nasıl Anlarız?
peynir saklama
Kahvaltılıkların en önemli besinlerinden biri olan peyniri uzun süre tüketmek için saklama koşullarına özen göstermeniz gerekir.
Renk ve koku, peynirin bozulduğunu gösteren en belirgin kriterler. Peynirin rengi sarıya dönmüşse ve kokusu tazeliğini kaybetmişse peynir bozulmuş demektir.
Aynı şekilde görüntüsüne bakarak da tazeliğini tespit etmeniz mümkün. Özellikle yumuşak ve yağlı peynirler iyi korunmazsa kolaylıkla sertleşmeye başlar. Hatta sertleşen yerler küflenmeye dönebilir. Peynirin farklı yerlerinde normalde olmayan noktalar görürseniz bozulduğunu anlayabilirsiniz.
Peynirinizi alırken son kullanma tarihine dikkat edin ve mutlaka hava almayacak bir kapta saklamaya özen gösterin. Maksimum iki hafta bir peyniri doğru şekilde muhafaza ederek buzdolabında korumak mümkün.