BLOG YAZILARI
Peynirli ve Bulgurlu Ezme Tarifi
Hem akşam yemeklerinize hem meze sofralarınıza çok yakışacak bir ezme tarifiyle karşınızdayız.
8-10 Kişilik
Malzemeler
250 gr acı biber salçası
1 çay bardağı ince bulgur
50 gr ufalanmış ceviz
50 gr ufalanmış badem
10 gr tereyağı
125 gr keçi beyaz peyniri
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kimyon
Taze çekilmiş karabiber
3 diş sarımsak
25 ml sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
İnce bulguru sıcak su ile ıslatıp yumuşayana kadar üzeri kapalı bir şekilde bekletin. Cevizleri ve bademleri tereyağında hafifçe kavurun. Sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. Biber salçası, ince bulgur, ceviz, badem, beyaz peynir, nane, kekik, kimyon, karabiber, sarımsak ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırın. Servis edin. Afiyet olsun.