BLOG YAZILARI
Portekiz Yemeği: Arroz De Cabidela
portekiz yemeği
Tarihi 16. yüzyıla dayanan bir Portekiz yemeğinden bahsedeceğiz. Cabidela genellikle tavuk olmak üzere kümes hayvanlarından yapılan bir Portekiz yemeğidir. Portekiz'in kuzeyinde İber Yarımada'sı kabileler tarafından işgal edildiği zamanlardan yani bilinen en eski tarihi kökenlerinden gelen bir yemek. Bu yemek esas olarak tavuk kullanarak hazırlanıyor ve tavuğu tamamıyla bir bütün olarak görüyorlar.
Kanla yemek pişirmek, Portekiz ve Brezilya kültüründe yaygın olarak bilinir. Cabidela tavuk kanı ve sirke ile pişmiş tavuklu pilavdan oluşur. Portekiz'de bu yemeği pişirenlerle karşılaşmak ve menülerine ekleyen restoranlar bulmak mümkün.
Oldukça yaygın, geleneksel bir yemek olduğu için özellikle Portekiz'in kuzeyinde yer alan yerleşim yerlerindeki kasaplarda hatta süpermarketlerde tavuk kanı bulmak mümkün. Tavuk kanı kırmızı şarap sirkesi ile harmanlanmış olarak saklanır ve satılır.
Soğan ve sarımsak soyup doğranır ve büyük bir tavada sıcak zeytinyağı ile kızartılır. Soğanlar altın rengini aldığında, sirke eklenir. Tavuk parçaları ve baharatları da eklendikten sonra pirinç, tavuğun pişirildiği et suyuna eklenir. Pilav pişmek üzereyken kan ve sirke karışımını eklenir ve geleneksel Arroz De Cabidela yemeği hazır olur. Tarifi henüz diğer ülkelere yayılmış durumda olmayan Arroz De Cabidela yemeğini yeni lezzet deneyimleri edinmek isteyenler ancak Portekiz'de bulabilir.