BLOG YAZILARI
Sağlık Dolu Bir Bitki: Deniz Börülcesi
deniz börülcesi
Ispanakgiller familyasından bir bitki türü olan deniz börülcesi bize adeta Ege'nin bir hediyesi. Farklı şekillerde pişirilerek tüketilen deniz börülcesi damaklara hitap eden bir lezzete sahip.
Deniz börülcesini haşlayıp ayıkladıktan sonra limon, zeytinyağı, sarımsak ve tuzla buluşturarak salatasını yapabilir ya da domatesle kavurarak yemek olarak da tüketebilirsiniz.
Karides de deniz börülcesine çok yakışan ürünlerden biridir. Deniz börülcesini ayıklarken dikkat etmeniz gereken en önemli şey içerisinde kılçık kalmadığından emin olmanız. Haşladıktan sonra kılçıkları ayıklamayı ihmal etmeyin, çiğ olarak ayıklamak mümkün değildir.