BLOG YAZILARI
Şaşırtan Faydaları ve Damakta Kalan Tadıyla: Tahin
Tahin
Birçoğumuzun favori lezzetleri arasında yer alan tahin, insan sağlığına da olumlu etkileri bulunan bir besin.
Tahin, susam tohumunun ezilmesiyle elde ediliyor. En büyük yararı; içerdiği kalsiyumda. Bu nedenle özellikle sabah kahvaltılarında tercih edilesi. Onun dışında bolca protein, besin lifi, kalsiyum, omega 3 yağ asidi ve demir içeriğine de sahip. Her gün yediğiniz 3-4 kaşık tahin ile vücudunuzun bu ihtiyaçlarını destekleyebilirsiniz. Kemik ve kas gelişimine de faydası olduğunu ekleyelim.
Tahini, yediğimiz diğer yiyeceklerin lezzetini artıran bir besin olarak da tarifleyebiliriz. Pekmez ile karıştırıldığında olanlar malum. Tahin pekmez neredeyse ayrılmaz bir ikili. Onun dışında kabak tatlısının üzerine de tahin ekleyebilirsiniz ki kışın yenebilecek en güzel tatlılardan birini elde edersiniz.
Tahini kurabiyelerinizin içerisinde de kullanabilirsiniz. Özellikle kakao ile birbirlerine çok yakışıyorlar. Denemenizi öneririz. Tahinli çörek ise dillere destan bir lezzet. Hep tatlılardan konuştuk. Peki ya salatalar? Tahini piyazlı salataya eklemeyi denediniz mi? Tarifi bir sonraki yazımızda…