BLOG YAZILARI

Sebze Tozları Nasıl Yapılır?

Sebze Tozu

sebze-tozlari-nasil-yapilir

Yemeklerinize, çorbalarınıza lezzet katan sebze tozlarını nasıl yapabilir, nerelerde kullanabilirsiniz?

Öncelikle sebzelerinizi mevsimine uygun olarak seçmelisiniz. Kış mevsimi için bizim önerimiz; havuç, kereviz, soğan ve maydanoz. Sebze tozlarına lezzet katmak için; karabiber, biberiye, hafif acılı istiyorsanız da kırmızı toz biber kullanabilirsiniz.

Çeşit çeşit sebze tozu

Tüm sebzeleri yıkayın ve iyice kuruduğundan emin olun. İnce ince doğrayın. Doğradıktan sonra sebzelerin içindeki suyun da kuruması için bekletmeye devam edin. Kuruduktan sonra sebzelerinizi tartmalısınız. Sebzelerin yüzde 10’u kadar tuz ekleyin. Tüm sebzeleri, baharatları ve tuzu bir tavada yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Düşük ısı kullanın. Pişen karışımı bir fırın tepsisine koyun ve yine düşük ısıda sebzeler tamamen kuruyana kadar pişirin. Bu işlem 1-2 saat kadar sürecektir. Karışım soğuduktan sonra robottan geçirin.

Ev yapımı sebze tozunu serin. Kuru bir yerde 3 ay kadar muhafaza edebilir, yemeklerinizi lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz.