BLOG YAZILARI
Sebze Yemeği Hazırlarken Bunları Unutmayın
Sebze
Hemen hemen hiç bir sebzeyi doğradıktan sonra yıkamayın. Büyük oranda vitamin ve mineral kaybı yaşanır.
Kereviz, enginar gibi kabuklu sebzelerde vitamin genellikle kabuğa yakın olduğu için ince soyun.
Tencerenin kapağı kapalı ve ağır ateşte pişirin, mineral ve vitaminler buharla birlikte kaybolur.
Sebzeleri una ya da galeta ununa bulayarak yağda asla kızartmayın (Kanserojen bir yemek yemiş oluyorsunuz).
Pişirirken mümkün olduğunca su da eklemeyin. Kısık ateş kullanın, kendi buharıyla pişirmeye çalışın. Ya da çok az su ilave edin.
Tuzu piştikten sonra ilave edin. Zeytinyağlı yemeklere şeker koymayın. Onun yerine soğanı fazlalaştırın.
Sebze haşlama yöntemleri
Her türlü sebzeyi buharda pişirebilirsiniz.
Eğer suda haşlıyorsanız renklerini korumak amacıyla tuz ve limon suyu ekleyebilirsiniz.
Sebzelerin daha kısa sürede haşlanması için başvurulan bir yöntem olan haşlama suyuna karbonat ya da soda eklersiniz mineral ve vitaminlerini yok edersiniz.