BLOG YAZILARI
Sultani Bezelye Salatası
bezelye salatası
Yılbaşı sofranıza çok yakışacak farklı bir salata tarifiyle karşınızdayız. Alaf Restoran’ın genç ve yaratıcı şefi Murat Deniz Temel’in tarifiyle işte Sultani Bezelye Salatası;
Malzemeler
500 g sultani bezelye
250 g tatlı sepet loru
1-2 çorba kaşığı süt
3 adet limon
80 ml zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı bal
100 g boz Antep fıstığı
40-50 g panko veya küçük parçalı kruton
Hazırlanışı
Sultani bezelyelerin varsa kılçıklarını fasulye ayıklar gibi alın. Ayıkladıktan sonra yıkayıp iyice kurulayın. Lor peynirini bir kâsede süt ile birlikte çırpın. Kremamsı bir hal alsın. Salatayı servis edeceğiniz tabağın altına serin.
(Lokantada limon, zeytinyağı, bal ve tuzu iyice çırparak homojen olana kadar karıştırdıktan sonra büyük bir vakum poşeti alıp vakumluyarak bezelyenin hava olan gözeneklerini biraz ekşi biraz tatlı, çim gibi kokan zeytinyağı ile dolduruyoruz.)
Evde hazırlayacak olanlar, sosu hazır ettikten sonra bir karıştırma kabında sos ile bezelyeleri servis etmeden 15-20 dakika önce karıştırın. İlk karıştırmadan sonra 4-5 dakikada bir karıştırın. Bu adım, bezelyenin sosu iyice içine çekmesini sağlayacak. Antep fıstıklarını öğütücüde toz haline getirin. Panko ya da krutonla karıştırın.
Tabaktaki peynirin üzerine soslu bezelyeleri yerleştirin. Antep fıstıklı krutonları da salatanın üzerine serpiştirin. Şimdiden afiyet olsun.