BLOG YAZILARI
Suşi Yemenin Püf Noktaları
suşi
Balık ve taze sebzelerle servis edilen, Asya mutfağının en önemli yiyeceği suşi, yapımı kadar yemesiyle de öne çıkan bir lezzet. Elbette katı kurallara sahip değil, suşiyi dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz; ancak gerçek bir suşi severseniz bilmeniz gereken bazı kurallar mevcut.
• Suşi yerken önceliğiniz hafif ve tatlı rulolar olmalı, ardından daha yağlı balıklara geçmelisiniz. Daha ağır ruloları sona bırakın.
• Suşi, genel adıyla chopstick, Japonca'da Hashi denilen çubuklarla yenir. Çubuklar rulonun içerisine batırılmamalı, parçayı tutmak için kullanılmalıdır.
• Acı ve keskin bir tada sahip olan wasabi, soya sosu ile karıştırılmamalıdır. Wasabi, soya sosuna sadece hafifçe değdirilir ve rulo ondan sonra yenir.
• Eğer çubuklarla yemekte zorlanıyorsanız parmaklarınızı kullanmanızda hiçbir sakınca yok, aslında ikisi de aynı görevi görüyor. Çatal yerine parmaklarınızı tercih edin.
• Son olarak suşiyi eve sipariş etmek yerine bir Uzakdoğu restoranında yemenin tadının bambaşka olacağını söyleyelim. Suşiyi bir kâğıt paket içerisinde yemek yerine kendi özel tabaklarında ve o ortamda yemek lezzetine lezzet katacaktır.