BLOG YAZILARI
Suşi Yemenin Püf Noktaları
suşi
![susi-yemenin-puf-noktalari](https://image-inciligastronomirehberi.hurriyet.com.tr/blog-desktop/0e8a566b-6405-92c2-80f5-46af3846c083.jpg)
Balık ve taze sebzelerle servis edilen, Asya mutfağının en önemli yiyeceği suşi, yapımı kadar yemesiyle de öne çıkan bir lezzet. Elbette katı kurallara sahip değil, suşiyi dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz; ancak gerçek bir suşi severseniz bilmeniz gereken bazı kurallar mevcut.
• Suşi yerken önceliğiniz hafif ve tatlı rulolar olmalı, ardından daha yağlı balıklara geçmelisiniz. Daha ağır ruloları sona bırakın.
• Suşi, genel adıyla chopstick, Japonca'da Hashi denilen çubuklarla yenir. Çubuklar rulonun içerisine batırılmamalı, parçayı tutmak için kullanılmalıdır.
• Acı ve keskin bir tada sahip olan wasabi, soya sosu ile karıştırılmamalıdır. Wasabi, soya sosuna sadece hafifçe değdirilir ve rulo ondan sonra yenir.
• Eğer çubuklarla yemekte zorlanıyorsanız parmaklarınızı kullanmanızda hiçbir sakınca yok, aslında ikisi de aynı görevi görüyor. Çatal yerine parmaklarınızı tercih edin.
• Son olarak suşiyi eve sipariş etmek yerine bir Uzakdoğu restoranında yemenin tadının bambaşka olacağını söyleyelim. Suşiyi bir kâğıt paket içerisinde yemek yerine kendi özel tabaklarında ve o ortamda yemek lezzetine lezzet katacaktır.
ARŞİV
![İNCİLİ VİTRİN](/images/single_inci.png)