BLOG YAZILARI
Tulum Peynirli ve Buğdaylı Kırmızı Lahana Salatası
Lahana Salatası Tarifi
Kış mevsiminin en leziz ve en faydalı sebzesi kırmızı lahanayla leziz mi leziz bir salata yapıyoruz.
6 Kişilik
Malzemeler
1 orta boy kırmızı lahananın yarısı
1 su bardağı haşlanmış buğday
3 taze soğan
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu
Yarım demet roka
2-3 dal maydanoz
5-6 kuru kayısı
2 yemek kaşığı keten tohumu
yemek kaşığı esmer susam
4 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım su bardağı badem içi
Tuz
Tulum peyniri
Sosu İçin
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 limonun suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Kırmızı lahanayı ince parçalar şeklinde kesip süzgecin içine alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpip elinizle hafifçe ezilene kadar ovalayın. Salatanın sosu için limon suyu, limon kabuğu ve balı bir kâseye alın. Zeytinyağını incecik akıtarak sosu hızlıca çırpın. Lahanayı büyük bir salata kâsesine alın. Taze soğan, taze nane, roka ve dereotunu temizleyip ince doğrayın. Kuru kayısıları da küçük parçalar şeklinde doğrayın. Haşlanmış buğday, keten tohumu, susam, çekirdeksiz kuru üzüm, badem içi, kayısı ve yeşillikleri ekleyin. Sosu ilave edip salatayı harmanlayın. Üzerine ufalanmış tulum peyniri serpip servis yapın. Afiyet olsun.