BLOG YAZILARI
Uzak Doğu'nun Beyran’ı: Ramen
Ramen
Uzak Doğu denilince aklımıza gelen ilk gelen şey şüphesiz sushi /noodle restoranları oluyor fakat en az sushi ya da noodle kadar sık tüketilen bir Uzak Doğu yemeği daha var; Ramen.
En çok Japonya’da tüketilen Ramen’in bizim mutfağımızla oldukça benzer özellikler taşıdığını söyleyebiliriz çünkü içine konulan tüm lezzetler et ya da tavuk suyu ile harmanlanıp bol baharatlı ve acılı bir şekilde sunuluyor. Japonya’daki orijinal halini birebir yapmak için tüm malzemeleri bulmak zor olsa da Türk mutfağına uyarlanmış hali herkesin mutfağında olan malzemelerden geçiyor. Tavuk ya da et suyuna eklediğimiz erişte, yeşillik, zencefil, tavuk ya da et parçaları ve olmazsa olmaz haşlanmış yumurta ile Ramen tamamlanıyor. İster çorba ister de makarna diye nitelendirebileceğimiz Ramen’in bol baharatlı ve et suyundan yapılıyor olması da kış aylarında şifa niyetine içilmesiyle Türk mutfağına girdi girecek!
Yapısı gereği daha rafine ve farklı hale dönüştürmek mümkün olduğu için herkes kendine has Ramen tarifini oluşturabilir fakat adı Ramen olucaksa yumurta, frenk soğanı ve chopstick şart.