BLOG YAZILARI
Vegan Tariflerinizde Kullanabileceğiniz Süt Çeşitleri
Süt çeşitleri
Özellikle son yıllarda ön plana çıkan birbirinden farklı süt çeşitleri, vegan tariflerin vazgeçilmez lezzetlerinden. Badem, soya, Hindistan cevizi, yulaf, pirinç, fındık gibi süt çeşitleri sadece vegan beslenenler tarafından değil, laktozsuz beslenmek isteyenler ya da farklı lezzetler arayanlar tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Peki bu sütlerin öne çıkan özellikleri neler?
Badem sütü
En çok tercih edilen süt çeşitlerinden biri olan badem sütü kalsiyum bakımından da oldukça zengin.
Soya sütü
Protein bakımından zengin soya sütü en çok kahvelerin içinde tercih edilmesi ile önce çıkıyor.
Pirinç sütü
Oldukça düşük kaloriye sahip pirinç sütünü hamur işi tariflerinizde kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi sütü
İçecek ve yiyecekleri tatlandırmak için kullanılan Hindistan cevizi sütü, fresh aroması ile oldukça fazla seviliyor.
Yulaf sütü
Yulafın lif bakımından zengin bir gıda olması sindirim sisteminizi düzenlerken aynı zamanda tokluk hissinin de uzun süre kalmasına yardımcı olur.