BLOG YAZILARI
Vegan Yoğurt: Nohuttan Yoğurt Yapımı
Vegan Yoğurt
![vegan-yogurt-nohuttan-yogurt-yapimi](https://image-inciligastronomirehberi.hurriyet.com.tr/blog-desktop/2021/eylul/09.jpg)
Nohutla vegan yoğurt yapmak oldukça kolay. Malzeme listemizde nohut, şekersiz soya sütü ve tuz bulunuyor.
1 avuç nohutu yıkayın, kurulayın ve bir kavanozun dibine koyun. Şekersiz soya sütünüzü 1 bardak olacak şekilde kaynatın ve biraz ılıyınca nohutların üstüne dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve iyice sarıp 1 gece mayalanmaya bırakın. Bir gün sonra kavanozu buzdolabına koyun ve 3 gün de buzdolabında bekletin. Bu, mayanız olacaktır. Yoğurt yaparken 1 lt şekersiz soya sütünü kaynatın ve parmağınızın dayanacağı sıcaklığa gelince mayanızdan nohutları ayırıp soya sütünün içerisine ilave edin. Bir tutam tuz ilave edin, yine tencere ya da kavanozu sararak 1 gece bekletin. Ertesi gün vegan yoğurdunuz hazır. Yoğurdu mutlaka buzdolabında bekletmelisiniz.
ARŞİV
![İNCİLİ VİTRİN](/images/single_inci.png)