BLOG YAZILARI
Yaratıcı Bir Mutfak Anlayışının Mimarı Şef Didem Şenol Tiryakioğlu
Didem Şenol Tiryakioğlu
Gram Lokanta’nın sahibi ve şefi olan Didem Şenol Tiryakioğlu, aynı zamanda ‘Kızınız Defne’yi Oğlumuz İskorpite…’ ve ‘Biraz Maya, Biraz Gram’ kitaplarının da yazarı. Her iki kitabın konusunu Ege Bölgesi’nin yerel pazarlarında tanıdığı malzemeler, yaptığı sohbetler ve deneyimlediği tarifler oluşturuyor.
Yurt dışında aldığı aşçılık eğitiminden sonra ailesinin Bozburun’da bulunan otelinin mutfağını yöneten Didem Şenol, İstanbul’a geldikten sonra ilk lokantasını Karaköy’de açar. Lokanta Maya’nın menüsü mevsiminde ve günlük olarak taze alınan malzemelerden hazırlanır. Bir süre sonra sahibi olduğu restoranların hem lokasyonu hem de adı değişir. Bu kez Gram ile yemekseverlerin karşısında olur.
Gram’da da Maya’nın yaratıcı çizgisini görmek mümkün. Yine aynı anlayış burada da hakim. Mevsimselliğin ön planda olduğu restoranın menüsünde yemekler günlük olarak değişiyor. Çünkü malzemeler yöresel pazarlardan satın alınıyor. Didem Şenol’u sadece yaratıcı yemekleri ile değil aynı zamanda ekibiyle olan başarılı iş hayatı ile de tanıyoruz.