BLOG YAZILARI
Yemek Malzemelerini Önceden Hazırlamak Mümkün mü?
Pratik Yemekelr
Mutfakta harcadığınız zamanı kısaltmak, lezzetinden ödün vermeden yemekleri daha lezzetli yapmak istiyorsanız yemeklerin malzemelerinin bir kısmını önceden hazırlamaya ne dersiniz?
* Yoğun bir iş temposuyla çalışıyorsanız ya da mutfakta geçirdiğiniz zamanı kısaltmak gibi bir hedefiniz varsa buzluk, sizin kurtarıcınız olacaktır.
* Sarımsak, soğan, biber doğranmış olarak buzlukta saklanmaya uygun sebzelerdir ve çoğu yemeğin temel malzemelerini oluşturdukları için her gün kullanabileceğiniz şekilde hazırlamak işinizi kolaylaştırır.
* Et ve tavuk suyunu da önceden hazırlayabilir, 6 ay kadar bir süre buzlukta bekletebilirsiniz. Pilav ve çorbalarınızı lezzetlendirmek için et sularından böyle kolay bir yolla faydalanmanız mümkün.
* Tencere yemeklerinizi, çorbalarınızı ikinci defa ısıtmadan, eğer kaldıysa kalanı buzlukta saklayarak dondurabilirsiniz. Bunun için buzdolabı poşetlerini kullanabilirsiniz.