BLOG YAZISI

Yemek Malzemelerini Önceden Hazırlamak Mümkün mü?

Pratik Yemekelr

yemek-malzemelerini-onceden-hazirlamak-mumkun-mu
dummy image

Mutfakta harcadığınız zamanı kısaltmak, lezzetinden ödün vermeden yemekleri daha lezzetli yapmak istiyorsanız yemeklerin malzemelerinin bir kısmını önceden hazırlamaya ne dersiniz?

* Yoğun bir iş temposuyla çalışıyorsanız ya da mutfakta geçirdiğiniz zamanı kısaltmak gibi bir hedefiniz varsa buzluk, sizin kurtarıcınız olacaktır.

* Sarımsak, soğan, biber doğranmış olarak buzlukta saklanmaya uygun sebzelerdir ve çoğu yemeğin temel malzemelerini oluşturdukları için her gün kullanabileceğiniz şekilde hazırlamak işinizi kolaylaştırır.

* Et ve tavuk suyunu da önceden hazırlayabilir, 6 ay kadar bir süre buzlukta bekletebilirsiniz. Pilav ve çorbalarınızı lezzetlendirmek için et sularından böyle kolay bir yolla faydalanmanız mümkün.

* Tencere yemeklerinizi, çorbalarınızı ikinci defa ısıtmadan, eğer kaldıysa kalanı buzlukta saklayarak dondurabilirsiniz. Bunun için buzdolabı poşetlerini kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
Sokak Yemeği Restoranı, Bodrum
>
Balık Lokantası, Ankara
>
Meyhane, İstanbul
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, Bodrum
>
Uzak Doğu Restoranı, İzmir
>
Uzak Doğu Restoranı, İzmir
>
Meyhane, Bodrum
>
Balık Lokantası, İstanbul
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, Ankara
>
Sokak Yemeği Restoranı, Bodrum
>
Balık Lokantası, Ankara
>
Meyhane, İstanbul
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, Bodrum
>
Uzak Doğu Restoranı, İzmir
>
Uzak Doğu Restoranı, İzmir
>
Meyhane, Bodrum
>
Balık Lokantası, İstanbul
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, Ankara
>
pacaci-husnu
Paçacı Hüsnü

Bursa - Yıldırım

pacaci-husnu
Paçacı Hüsnü

Bursa - Yıldırım

comedus
Comedus

İstanbul - Beyoğlu

inci-pastanesi
İnci Pastanesi

İstanbul - Beyoğlu

comlek
Çömlek

İstanbul - Üsküdar

pone-dessert---kafe
Pone Dessert - Kafe

Ankara - Çankaya