BLOG YAZILARI
Yeni Trend: Lokma Dökmek
Lokma
Un, su, şeker ve maya. Sadece bu kadar malzemeyi kullanacağınız bir restoranınız olsun ister miydiniz? Lokmanın sonuna dilediğiniz heceyi takıp herhangi bir semtte lokmacı açabilirsiniz. Tabii onu özel kılan soslarını kullanırsanız.
Şerbetli tatlılar arasında herkesin bütçesine uygun ve yine herkes tarafından sevilen bir tatlı lokma. Kimi zaman mahalledeki bir evin önünde hayır için dağıtıldığını, kimi zaman ölüm yıl dönümlerinde, düğünde, okul önlerinde görmemiz mümkündü. Lokma berekettir, lokma geleneksel bir adettir diyerek kültürümüzde önemli bir yere koyduk. Bu sebepten lokma ile ''trend'' algısını buluşturmak epeyce ses getirdi. Öyle ki; artık her semtte her köşe başında yeni nesil lokmacı görmek mümkün.
Tabii lokmanın vanilya ya da çikolata dolgulu halini yemeden, üzerine nefis sosları ve fındık parçalarını eklemeden aman ha yorum yapmayın. Çünkü lokmanın çikolatayla buluşmasından öyle bir lezzet çıkıyor ki favori tatlınızın yerini alacak gibi görünüyor. ''Peki ya nerede bulacağım bu nesil lokmacıları?'' diyorsanız yaşadığınız semtte şöyle bir yürüyüşe çıkmanız yeterli...