BLOG YAZILARI
Yoğurt Mayalamanın Püf Noktaları
mayalı yoğurt
Öncelikle süt kalitenize dikkat etmelisiniz. Eğer çiğ süt bulamıyorsanız günlük sütler yoğurt mayalamak için size istediğiniz performansı verebilir. Çok koyu kıvamlı bir yoğurt elde etmek istiyorsanız mutlaka tam yağlı bir süt kullanın.
Sütünüzü kaynattıktan sonra içerisine maya katmadan önce ideal sıcaklığa gelmesini bekleyin. İdeal sıcaklık tam olarak ‘’ılıktır’’. Parmağınızı sütün içerisinde 7 saniye kadar dayanabilir ölçüde tutabiliyorsanız mayanızı içerisine katabilirsiniz.
Mayalama işleminde sütü sarsmamak, sallamamak önemlidir. Mayanızı katın ve tahta kaşıkla sadece bir defa karıştırın. Ardından sütünüzü sımsıkı olacak şekilde birkaç kat sarın ve direkt güneş almayan ama sıcak, kuru bir yerde bekletin. Bekleteceğiniz yerde mayalamak da pratik bir seçenektir.
Yoğurdunuzun ekşimemesi için dışarıda bekleme süresi 5 saattir. Ardından buzdolabına kaldırın ve 12 saat sonra yoğurdunuz hazır.