BLOG YAZISI

Yoğurt Mayalamanın Püf Noktaları

mayalı yoğurt

yogurt-mayalamanin-puf-noktalari
dummy image

Öncelikle süt kalitenize dikkat etmelisiniz. Eğer çiğ süt bulamıyorsanız günlük sütler yoğurt mayalamak için size istediğiniz performansı verebilir. Çok koyu kıvamlı bir yoğurt elde etmek istiyorsanız mutlaka tam yağlı bir süt kullanın.

Sütünüzü kaynattıktan sonra içerisine maya katmadan önce ideal sıcaklığa gelmesini bekleyin. İdeal sıcaklık tam olarak ‘’ılıktır’’. Parmağınızı sütün içerisinde 7 saniye kadar dayanabilir ölçüde tutabiliyorsanız mayanızı içerisine katabilirsiniz.

Mayalama işleminde sütü sarsmamak, sallamamak önemlidir. Mayanızı katın ve tahta kaşıkla sadece bir defa karıştırın. Ardından sütünüzü sımsıkı olacak şekilde birkaç kat sarın ve direkt güneş almayan ama sıcak, kuru bir yerde bekletin. Bekleteceğiniz yerde mayalamak da pratik bir seçenektir.

Yoğurdunuzun ekşimemesi için dışarıda bekleme süresi 5 saattir. Ardından buzdolabına kaldırın ve 12 saat sonra yoğurdunuz hazır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
Et Lokantası / Kebapçı, İstanbul
>
Et Lokantası / Kebapçı, Ankara
>
Geleneksel Mutfak, İstanbul
>
Et Lokantası / Kebapçı, İzmir
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İzmir
>
Meyhane, Bodrum
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, Ankara
>
Sokak Yemeği Restoranı, Ankara
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İzmir
>
Et Lokantası / Kebapçı, İstanbul
>
Et Lokantası / Kebapçı, Ankara
>
Geleneksel Mutfak, İstanbul
>
Et Lokantası / Kebapçı, İzmir
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İzmir
>
Meyhane, Bodrum
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, Ankara
>
Sokak Yemeği Restoranı, Ankara
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İzmir
>
bese-helva
Beşe Helva

İzmir - Konak

bese-helva
Beşe Helva

İzmir - Konak

a-la-vita-pizza
A La Vita Pizza

Antalya - Muratpaşa

lokanta-mia-ev-yemekleri
Lokanta Mia - Ev yemekleri

Antalya - Muratpaşa

arka-pizza
Arka Pizza

Bodrum - Muğla

buber-cigerci
Büber - Ciğerci

Bodrum - Muğla