BLOG YAZISI

Yumuşacık Etler İçin Marine Yöntemleri

Marine

yumusacik-etler-icin-marine-yontemleri
dummy image

Dilimlenmiş veya bütün etleri tuzlayıp 1 saat bekletip soğuk suyun altında yıkayarak tuzun yumuşatıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.

Deniz tuzu, zeytinyağı, karabiber, kekik ve soya sosu karışımında etleri buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz. Kuzu kuşbaşı etleri marine etmek için en iyi yöntem tuz, süt ve sıvı yağda ağzını folyoyla sıkı bir şekilde kapatarak bir gün bekletmek. Daha yumuşak ve lezzetli biftekler için soğan suyundan yararlanabilirsiniz. Soğan suyu, zeytinyağı ve dilediğiniz baharatlarla etleri pişirmeden önce bekleterek lokum gibi bir kıvama ulaşırsınız.

Etin yumuşak olması için marine süresinin uzun olması gerekir. Pişirmeden bir gün önce dolapta bekletmeniz öneriliyor. Sarımsak sevenler marine sosunun içerisine sarımsak da dilimleyebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
Meyhane, Ankara
>
Uzak Doğu Restoranı, Ankara
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İstanbul
>
Sokak Yemeği Restoranı, İzmir
>
Meyhane, Ankara
>
Uzak Doğu Restoranı, İzmir
>
Et Lokantası / Kebapçı, Ankara
>
Balık Lokantası, İzmir
>
Meyhane, Bodrum
>
Meyhane, Ankara
>
Uzak Doğu Restoranı, Ankara
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İstanbul
>
Sokak Yemeği Restoranı, İzmir
>
Meyhane, Ankara
>
Uzak Doğu Restoranı, İzmir
>
Et Lokantası / Kebapçı, Ankara
>
Balık Lokantası, İzmir
>
Meyhane, Bodrum
>
pacaci-husnu
Paçacı Hüsnü

Bursa - Yıldırım

pacaci-husnu
Paçacı Hüsnü

Bursa - Yıldırım

comedus
Comedus

İstanbul - Beyoğlu

inci-pastanesi
İnci Pastanesi

İstanbul - Beyoğlu

comlek
Çömlek

İstanbul - Üsküdar

topcu-kebap
Topçu Kebap

Antalya - Muratpaşa