BLOG YAZILARI
Yumuşacık Etler İçin Marine Yöntemleri
Marine
Dilimlenmiş veya bütün etleri tuzlayıp 1 saat bekletip soğuk suyun altında yıkayarak tuzun yumuşatıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.
Deniz tuzu, zeytinyağı, karabiber, kekik ve soya sosu karışımında etleri buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz. Kuzu kuşbaşı etleri marine etmek için en iyi yöntem tuz, süt ve sıvı yağda ağzını folyoyla sıkı bir şekilde kapatarak bir gün bekletmek. Daha yumuşak ve lezzetli biftekler için soğan suyundan yararlanabilirsiniz. Soğan suyu, zeytinyağı ve dilediğiniz baharatlarla etleri pişirmeden önce bekleterek lokum gibi bir kıvama ulaşırsınız.
Etin yumuşak olması için marine süresinin uzun olması gerekir. Pişirmeden bir gün önce dolapta bekletmeniz öneriliyor. Sarımsak sevenler marine sosunun içerisine sarımsak da dilimleyebilirler.